AtaKey Patates Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halka Arz Oluyor!

    • 18.07.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    Halka Arz Öncesi Çıkarılmış Sermayesi

    117.600.000 TL

    Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermayesi

    138.768.000 TL

    Halka Arz Miktarı ve Türü

    Sermaye Artırımı: 21.168.000 TL nominal
    Ortak Satışı: 7.056.000 TL nominal

    Satan Ortak

    TFI Tab Gıda Yatırımları A.Ş.

    Ek Satış Miktarı

    Yoktur.

    Halka Açıklık Oranı

    %20,3

    Halka Arz Fiyatı

    39,50 TL

    Halka Arz Büyüklüğü

    1.114.848.000 TL

    Talep Toplama Tarihi

    19-20-21 Temmuz 2023

    Halka Arz Talep Toplama Yöntemi

    Sabit Fiyatla Talep Toplama

    Dağıtım Yöntemi

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için Eşit Dağıtım

    Planlanan Tahsisat Grupları

    %80 Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar
    %20 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar

    Satmama Taahhüdü (Lock-up)

    Ortaklar ve İhraççı için 1 yıl

    Fiyat İstikrarı

    Arz Büyüklüğünün %20'si - 15 Gün Süreyle

    Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul'un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve iSPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararı ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dahilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

    • Dağıtım listesinin onaylanması sonucunda almaya hak kazanılan payların bedelinin teminatını teşkil etmek üzere, mevcut kıymetlerini teminat göstererek talepte bulunan Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar, talep formunu imzaladıkları anda, taleplerini gerçekleştirebilmeleri için teminata alınan kıymetler üzerinde, hesabın bulunduğu Konsorsiyum Üyesi aracı kurum lehine rehin tesis edilir. Hak kazanılan pay bedellerinin zamanında nakden ve defaten ödenmemesi halinde, teminat niteliğindeki kıymetler ve/veya dövizler, hiçbir yazılı ya da sözlü ihbar veya ihtara gerek olmaksızın ve başka bir işleme gerek kalmaksızın, aracı kurum tarafından, yukarıdaki tabloda belirtilen “Teminat Bozumunda Uygulanacak Fiyat” üzerinden re’sen paraya çevirerek, almaya hak kazanılan pay bedelleri re’sen tahsil edilir. Bu kapsamda talepte bulunan yatırımcılar, talepte bulunulan aracı kurumu yetkilendirdiklerini ve bu yetkinin ifasından doğabilecek her türlü zararlardan ilgili aracı kurumun hiçbir şekilde sorumlu olmayacağını gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt etmiş olacaklardır.

    ·Tüm yatırımcılar taleplerini talep ettikleri pay adedi şeklinde (Miktarsal) Konsorsiyum Üyeleri’ne ileteceklerdir.

    •Ortaklı/müşterek hesaplardan talep kabul edilmeyecektir.

    •Karşılanamayan taleplerden dolayı oluşan iade bedeli; dağıtım listesinin Konsorsiyum Üyeleri’ne teslim edilmesini takiben derhal, talebi giren Konsorsiyum Üyeleri tarafından İzahname’nin 25.1.3.2 (c) bölümünde belirtilen başvuru yerlerinde pay bedellerini nakden ödeyen Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a iade edilecektir.

    ·Toplanan talepler her bir tahsis grubu için ayrı ayrı bir araya getirildikten sonra, II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin ekinde yer alan talep formuna ve SPK Kurul Karar Organı’nın i-SPK-128.21 (30.03.2023 tarihli ve 20/412 s.k.) sayılı İlke Kararı’na göre içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklular dışında kalan bireysel yatırımcıların T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar da iptal edilerek dağıtıma dâhil edilmeyecektir. Eksikliği nedeniyle iptal edilen kayıtlar, talep listelerinden çıkarıldıktan ve talepler her bir tahsis grubu bazında ayrıldıktan sonra her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır.

    • Tüm yatırımcı gruplarında nihai talep adedi belirlendikten sonra bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların bulunması durumunda ilgili yatırımcının yalnızca en yüksek miktarlı talep tutarı kabul edilecektir. Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa hangi talebin kabul edileceğine İş Yatırım tarafından karar verilecektir.

    •Tüm yatırımcı gruplarında nihai talep adedi belirlendikten sonra bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların bulunması durumunda ilgili yatırımcının yalnızca en yüksek miktarlı talep tutarı kabul edilecektir. Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa hangi talebin kabul edileceğine İş Yatırım tarafından karar verilecektir.

    •Ancak, talep toplama süresi sonunda ilgili yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarı karşılayacak miktarda talep gelmemiş ise; mükerrer talepte bulunan yatırımcıların en yüksek miktarlı 2’nci talep tutarları da dikkate alınabilecektir. İlgili yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarın tamamını karşılayacak talep belirleninceye kadar hesaplamaya bu şekilde devam edilecektir.

    •Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar  Sadece konsorsiyum liderlerine başvurabilirler.

    YATIRIMCILARIN BİRDEN FAZLA TALEP GİRMESİ DURUMUNDA EN YÜKSEK TALEPLERİ KABUL EDİLECEK DİĞERLERİ DAĞITIMDA DİKKATE ALINMAYACAKTIR.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.