BIG CHEFS Halka Arza Ediliyor!

    • 02.05.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    Halka Arz Edilen Şirket

    Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

    Faaliyet Konusu

    BigChefs, Buselik ve Numnum restoranlarını bünyesinde barındıran bütün gün hizmet veren restoran zinciri

    Halka Arz Tarihleri

    3-4-5 Mayıs 2023 (Çarşamba – Perşembe – Cuma)

    Halka Arz Fiyatı

    22,50 TL

    Ödenmiş Sermaye

    (Halka Arz Öncesi)

    100.000.000 TL

    Ödenmiş Sermaye

    (Halka Arz Sonrası Planlanan)

    107.000.000 TL

    Halka Arz Edilecek Pay Adedi

    37.000.000 Adet

    - 7.000.000    - Sermaye Artışı  

    - 27.000.000 - Ortak Satışı

    - 3.000.000   - Ek Satış

    Halka Arz Büyüklüğü

    (Ek Satış Dahil)

    832,5 Milyon TL

    Halka Arz Sonrası Piyasa Değeri

    (Ek Satış Dahil)

    2,4 Milyar TL

    Lider Aracı Kurum

    DenizYatırım

    Dağıtım Yöntemi

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Eşit Dağıtım

    Mükerrer Tarama vardır, Bireysel Yatırımcıların sadece en yüksek talebi dağıtıma dahil edilecektir.

    Müşterek hesaplardan talep girişi kabul edilmeyecektir.

    A.Ş. ve Ltd Şti’ler de Bireysel Yatırımcı kategorisinden başvuracaktır.

    Tahsisat Oranları (Ek Satış Hariç)

    %80 Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar

    %20 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar

    Halka Arz Teşvikleri

    Günlük Alım Uygulaması

    Payların BİAŞ’da işlem görmeye başlamasından itibaren 10 gün süreyle brüt halka arz gelirinin %35’i günlük alım uygulaması işlemlerinde kullanılabilecektir.

    Temettü (Kar Dağıtım) Taahhüdü

    Şirket; 2023, 2024, 2025, 2026 ve 2027 yılları hesap dönemlerine ilişkin dağıtıma konu edilebilecek net karın en az %20’sini nakit kar payı olarak dağıtmayı taahhüt etmektedir.

    Bireysel Yatırımcı başvuruları, II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin ekinde yer alan talep formuna ve SPK Kurul Karar Organı’nın i-SPK-128.21 (30/03/2023 tarihli ve 20/412 s.k.) sayılı İlke Kararı’na göre içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve KKTC vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklular (vergi kimlik numarası yazılacak) dışında kalan bireysel yatırımcıların T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar da iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir. Eksikliği nedeniyle iptal edilen kayıtlar, talep listelerinden çıkarıldıktan ve talepler her bir tahsis grubu bazında ayrıldıktan sonra dağıtım işlemi gerçekleştirilecektir.

    Bireysel Yatırımcı için eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır. Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa Konsorsiyum Liderleri tarafından karar verilecektir. Ancak, talep toplama süresi sonunda ilgili yatırımcı gruplarına tahsis

    edilen tutarı karşılayacak miktarda talep gelmemiş ise; mükerrer talepte bulunan yatırımcıların en yüksek miktarlı ikinci talep tutarları da dikkate alınabilecektir.

    Mükerrer Tarama İşlemleri

    • Bireysel Yatırımcı tarafından iletilen talepler mükerrer taramadan geçirilecek ve en yüksek miktarlı talepler dışındaki diğer talepler iptal

    edilerek dağıtıma konu edilmeyecektir.

    Müşterek Hesap İşlemleri

    • Bireysel Yatırımcı’nın müşterek hesaplardan girdikleri talepler iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir.

     

    Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar taleplerini sadece Konsorsiyum Liderleri olan DenizYatırım ve Kalkınma Yatırım Bankası’na başvuruda bulunarak iletebileceklerdi

     

    Her bir konsorsiyum üyesi, Kurul’un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK.45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k.) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) saylı İlke Kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dahilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilir ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

    SPK’nın 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı bülteninde yer alan İlke Kararlarına göre yatırımcı bazında talepte bulunabilecek azami pay tutarı, söz konusu yatırımcının dahil olduğu gruba tahsis edilen toplam pay tutarının dörtte birini geçemeyecektir. Halka arzda Bireysel Yatırımcı kapsamında girilen bir talep için talep adedinin Bireysel Yatırımcı grubunun azami pay miktarı olan 6.800.000 adeti geçmesi durumunda bu pay adedini geçen kısmı silinerek talep adedi 6.800.000 adet olarak dikkate alınacak ve dağıtıma sokulacaktır. Bu adetten fazla girilen talepler aracı kurum sorumluluğunda olup ilgili talepler Sermaye Piyasası Kurulu’nun talebi üzerinde incelenmek adına Kurul ile paylaşılacaktır.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.