CVK Madencilik Halka Arz Ediliyor!

    • 04.04.2023 / Borsadirekt Yazarı

    CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin halka arz başvurusu onaylandı.

    Talep toplama yoluyla yapılacak halka arz BİREYSELE EŞİT dağıtım olacak.

     
     
    Nasıl talep ederim?
     
    İlk önce www.osmanlimenkul.com web sitesinden E-şube'ye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.
     
    Halka arzla ilgili genel bilgiler;
     
    • Halka Arz Şekli Sermaye Artırımı ve Ortak Satışı Yoluyla Halka Arz
    • Talep Toplama Tarihleri: 06- 07 Nisan 2023
    • Talep Toplama Saati: 10:00 - 17:00
    • Halka Arz Satış Yöntemi Sabit Fiyatla Talep Toplama
    • Aracılık Şekli Konsorsiyum / En İyi Gayret Aracılığı
    • Pay Başına Fiyat 105,00 TL
    • Mevcut Ödenmiş Sermaye 35.000.000 TL Nominal
    • Sermaye Artırımı Yoluyla Halka Arz Edilecek Pay 7.000.000 TL Nominal
    • Halka Arz Sonrası Ödenmiş Sermaye 42.00.000 TL
    • Halka Arz Sonrası Halka Açıklık Oranı 20,00%
    • Ortak Satışı Yoluyla Halka Arz Edilecek Pay 1.400.000 TL Nominal (Begüm Çevik)
     
    • CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzında sermaye artırımı yoluyla Şirket’in sermayesinin 35.000.000 TL’den 42.000.000 TL’ye artırılması nedeniyle 7.000.000 TL nominal değerli B grubu paylar ile birlikte ortak satışı kapsamında 1.400.000 adet B grubu nominal değerli pay olmak üzere toplam 8.400.000 TL nominal değerli 8.400.000 adet pay 105,00 TL pay başına fiyat ile halka arz edilecektir. Bu çerçevede halka arz büyüklüğü 882.000.000 TL ve halka arz sonucunda Şirket’in halka açıklık oranı yüzde 20,0 olacaktır.
     
    • Yurt içi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. T.C. kimlik numarası veya vergi numarası kullanılarak yatırımcı bazında tekleştirme esasına göre aynı ve/veya farklı aracı kurumlardan iletilen ancak aynı T.C. kimlik numarası veya vergi numarasında sahip olan yatırımcı emirlerinden en yüksek tutarlı emir dikkate alınacaktır. Aynı T.C. kimlik numarası veya vergi numarasına sahip mükerrer girilen diğer emirler dağıtıma konu edilmeyecektir. Dağıtım hesaplamasında küsurat ortaya çıkması durumunda, dağıtılamayan paylar, pay talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında Tera Yatırım, Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi’nin uygun gördüğü şekilde dağıtılacaktır. Bu grup için tahsis edilen toplam lot miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünecek ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılacaktır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanmayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılacaktır. Bu şekilde dağıtım işlemlerine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam edilecektir. Dağıtım sonunda ortaya çıkan miktarlar, miktar konusunda alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilecektir. Miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak çıkarılacak ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi olacaktır.
     
    • “Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar” ve “Şirket Çalışanları” tarafından iletilen talepler mükerrer taramadan geçirilerek ve en yüksek miktarlı talepleri dışındaki diğer talepleri iptal edilerek dağıtıma konu edilmeyecektir. “Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar” grubundaki bir yatrırımcının en yüksek miktarlı talebini birden fazla konsorsiyum üyesinden iletmesi durumunda, dağıtıma konu olacak talep zaman önceliği kuralına göre belirlenecektir. HALKA ARZA BAŞVURU SÜRECI Mükerrer talepler iptal edilerek dağıtım listesinden çıkarıldıktan ve her bir tahsis grubu bazında ayrıldıktan sonra nihai talep adedi belirlenecektir.
     
    • Kurul’un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararlı ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dâhilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.
     
    • SPK İşlem Yasaklıların talepleri kabul edilmeyecektir. • Aynı aracı kurumdan aynı adres bildiren 10 (on)’dan fazla yatırımcının olması halinde ilgili talepler kabul edilmeyecektir.