Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Halka Arz Oluyor!

    • 14.03.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi halka arz başvurusu onaylandı. Talep toplama yoluyla yapılacak halka arz BİREYSELE EŞİT dağıtım olacak.

    Talep Toplama Tarihi: 15-16-17 MART 2023

    Son Katılım Tarihi: 17 MART 2023 Saat:17.00

    Fiyat: 48.90 TL

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak Halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Hisse işlem platformlarımız için tıklayabilirsiniz.

    T 2 BAKİYE İLE KATILIM SAĞLANAMAYACAK!

    BIST 30 PAYLARI, DÖVİZ VE BAZI YATIRIM FONLARI TEMİNAT OLARAK GÖSTERİLEBİLECEK.

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    Eksun Gıda’nın birincil halka arzının talep toplaması 15-16-17 Mart 2023 tarihlerinde 3 (üç) iş günü boyunca yapılacaktır.

    Eksun Gıda’nın çıkarılmış sermayesinin 49.957.498 TL’den 70.000.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 20.042.502 TL nominal değerli 20.042.502 adet B grubu payın halka arz edilmesiyle Şirket’in halka açıklık oranı %28,63 olacaktır.

    Brüt halka arz gelirinin %20’u kadar bir tutar fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler kapsamında payların Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren en fazla 30 gün boyunca kullanılacaktır.

    Bir payın nominal değeri 1 TL olup, 1 TL nominal değerdeki 1 adet payın satış fiyatı 48,90 TL olarak belirlenmiştir.

     

    Halka arz edilecek toplam 20.042.502 TL nominal değerli payların;

     

    %3’lük kısmı Şirket Çalışanları’na (601.276-TL/adet pay)

    %57’lik kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a (11.424.226-TL/adet pay)

    %35’lik kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a (7.014.875-TL/adet pay)

    %5’lik kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’a (1.002.125-TL/adet pay)

    gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmesi planlanmaktadır.

     

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Eşit dağıtım yöntemine göre yapılacaktır. Bu grup için taleplerin bu gruba tahsis edilen pay adedinden az olması halinde bütün talepler karşılanacaktır. Bu grup için taleplerin bu gruba tahsis edilen pay adedinden fazla olması durumunda tahsis edilen pay miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekildeki dağıtım işlemine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam olunur. Dağıtım sonucunda ortaya çıkan miktarlar, miktar konusunda bir alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilir. Miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılır ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulur. Dağıtım hesaplamalarında küsurat ortaya çıkması durumunda, küsurat tama iblağ edilerek talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında, Konsorsiyum Lideri ve Şirket’in uygun gördüğü şekilde dağıtım yapılır.

     

    Tek bir bireysel yatırımcıya dağıtılması öngörülen asgari pay tutarı:

    Şirket Çalışanları ve Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubu için toplam yatırımcı sayısının bu yatırımcı grubuna dağıtılacak toplam pay adedinden az veya eşit olduğu durumlarda, talebi bilgi eksikliğinden iptal edilmemiş bu gruptaki tüm yatırımcılara 1 adet pay dağıtılacaktır.

    Şirket Çalışanları ve Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubu toplam yatırımcı sayısının bu yatırımcı grubuna dağıtılacak toplam pay adedinden fazla olduğu durumlarda ise hangi yatırımcılara birer adet pay dağıtılacağına Konsorsiyum Lideri’nin önerileri dikkate alınarak, Şirket tarafından Kurul’un II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin 19. maddesinde yer alan eşit ve adil davranılması esası gözetilerek karar verilecektir.

     

    Mükerrer talep olması halinde uygulanacak esaslar:

    Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar tanımlarında bulunmayan yatırımcıların, Şirket Çalışanları ve Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar tahsisat gruplarından sadece birine dahil olacak şekilde başvurması esastır.

    Şirket tarafından Yapı Kredi Yatırım’a talep toplama başlangıcı öncesinde iletilen Şirket Çalışanları listesinde T.C. Kimlik Numarası bulunan ve Konsorsiyum Lideri’nden talep giren yatırımcıların hepsi Şirket Çalışanları tahsisat grubunda değerlendirilecektir. Bu sebeple hem Konsorsiyum Lideri’nden hem de başka aracı kurumlardan talepte bulunan Şirket Çalışanları’nın Konsorsiyum Lideri haricinde başka aracı kurumlardan girmiş oldukları talepler iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir.

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Şirket Çalışanları grubu için eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır. Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa, Yapı Kredi Yatırım tarafından karar verilecektir.

    Ancak, talep toplama süresi sonunda ilgili yatırımcı gruplarına tahsis edilen tutarı karşılayacak miktarda talep gelmemiş ise; mükerrer talepte bulunan yatırımcıların en yüksek miktarlı 2’nci talep tutarları da dikkate alınabilecektir. İlgili yatırımcı grubuna tahsis edilen tutarın tamamını karşılayacak talep belirleninceye kadar hesaplamaya bu şekilde devam edilecektir.

    Farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa, Konsorsiyum Lideri’nin ve İhraççı’nın uygun gördüğü şekilde dikkate alınacaktır.

    Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı gruplarında öncelikle, İzahname'nin 25.1.3.2 (a) maddesinde belirtilen şekilde (her bir Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Yapı Kredi Yatırım'ın önerilerini de dikkate alınarak Şirket tarafından karar verilecektir) nihai talep adedi belirlenecektir.

    Şirket Çalışanları, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar sadece Yapı Kredi Yatırım’a başvuruda bulunabilecektir.

     Müşterek hesaplardan talep girişi kabul edilmeyecektir. Müşterek hesaptan talep girişlerinin kontrolü konsorsiyum üyelerinin sorumluluğundadır.

    Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul’un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK.45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k.) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) sayılı İlke Kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dâhilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilir ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı, taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

    Bilgi eksikliği nedeniyle iptal edilen kayıtlar ile İzahnamenin 25.2.3.f maddesi kapsamında uygulanması durumunda mükerrer tarama sonucu dağıtıma dahil edilmeyecek kayıtlar talep listelerinden çıkarıldıktan ve talepler her bir tahsis grubu bazında ayrıldıktan sonra başvuru taleplerinin satışa sunulan pay miktarından az ya da eşit olması halinde bütün talepler karşılanır. Taleplerin satışa sunulan pay miktarından fazla olması durumunda her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır.

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak Halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Hisse işlem platformlarımız için tıklayabilirsiniz.