Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. Halka Arz Ediliyor!

    • 11.04.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim?
     
    İlk önce www.osmanlimenkul.com web sitesinden E-şube'ye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.
     

    Halka Arzla İlgili Genel Bilgiler

     

    Yurtiçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Eşit Dağıtım Yöntemi’ne göre yapılacaktır. Yurtiçi Bireysel Yatırımcılara ayrılan toplam pay miktarı, bu yatırımcı kategorisinden talep eden yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekildeki dağıtım işlemine satışa payların tamamı dağıtılıncaya kadar devam edilir.

    Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurtiçi Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Ak Yatırım’ın önerileri de dikkate alınarak Şirket tarafından karar verilecektir.
     
    SPK’nın 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı bülteninde yer alan İlke Kararına göre Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı, bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarının dörtte birini geçemeyecektir.
     
    SPK Kurul Karar Organı’nın i-SPK-128.21 (30/03/2023 tarihli ve 20/412 s.k.) sayılı İlke Kararı uyarınca yeterli talep olması halinde, Yurtiçi Kurumsal Yatırımcı grubunda her bir yatırımcı bazında dağıtılacak pay tutarının, halka arz edilen payların toplam tutarının %1’ini aşmayacak şekilde belirlenmesi esastır. Bir portföy yönetim şirketinin (PYŞ) kurucusu ve/veya yöneticisi olduğu fonlar açısından söz konusu sınırlama PYŞ bazında ve %3 olarak uygulanır.
     
    Mükerrer Tarama İşlemleri:
     
    Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar, Grup Çalışanları ve Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar için talep toplama sonucunda payların dağıtımı sırasında bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların yalnızca en yüksek miktarlı talep tutarları hesaplamada dikkate alınacaktır. Farklı konsorsiyum üyelerinden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınan durumlarda, konsorsiyum üyelerinin kurum unvanlarının alfabetik önceliğine bakılacaktır.
     
    Mükerrer taleplerin tespiti amacıyla yapılan kontrol sonucunda başvuru taleplerinin satışa sunulan pay tutarından az olması hâlinde, bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların en yüksek miktarlı ikinci talep tutarları da hesaplamada dikkate alınacaktır.
    Satışa sunulan pay tutarının tamamını karşılayacak talep belirleninceye kadar hesaplamaya bu şekilde devam edilecektir.
     
    Müşterek Hesaplara İlişkin Not:
     
    Müşterek hesaplardan başvuru kabul edilecektir. Müşterek hesaplardan yapılan başvurular, müşterek hesap sahiplerinden birisinin TCKN/VKN bildirimi ile iletilecektir. Talep sahibi olarak TCKN/VKN bilgisi iletilen yatırımcının ayrıca münferit talebi de olursa, bu taleplerden daha yüksek miktarlı olanı kabul edilecektir.