Koza Polyester Halka Arz Ediliyor!

    • 04.04.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Koza Polyester Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz başvurusu onaylandı. Talep toplama yoluyla yapılacak halka arz BİREYSELE EŞİT dağıtım olacak.

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak Halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

     
    Nasıl talep ederim?
     
    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.
     
    Halka arzla ilgili genel bilgiler;
     
    • Koza Polyester Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çıkarılmış sermayesinin 193.000.000 TL’den 216.160.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek olan toplam 23.160.000 TL nominal değerli paylar sermaye artışı ile ve Şirket’in mevcut ortaklardan Saim Akınal’a ait 10.615.000 TL nominal değerli 10.615.000 adet pay ve Suat Akınal’a ait 10.615.000 TL nominal değerli 10.615.000 adet payın ortak satışı yolu ile toplamda 44.390.000 TL nominal değerli 44.390.000 adet payın halka arzı gerçekleştirilecektir.
     
    • Halka arz edilecek toplam 44.390.000 TL nominal değerli payların; 33.292.500 TL nominal değerdeki (%75) kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a 11.097.500 TL nominal değerdeki (%25) kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.
     
    • Fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde fon büyüklüğü toplam brüt halka arz gelirinin %30’u kadar olacaktır.
     
    • *Halka arz edilen payların halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul A.Ş.’nin herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Önemli Not 1: Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır. Önemli Not 2: Yurt İçi Bireysel ve Yurt İçi Kurumsal Yatırımcıların sadece bir tahsisat grubuna dahil olacak şekilde başvurması esastır. Önemli Not 3: Müşterek hesaplardan talep girişleri kabul edilmeyecektir. Önemli Not 4: Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan miktarsal (adet) talep toplama yöntemi ile talep kabul edilecek olup tutarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilmeyecektir. Önemli Not 5: Herhangi bir yatırımcı gurubu için yatırımcı başına talep edilecek azami pay miktarı bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarının dörtte birini geçemeyecektir. Önemli Not 6: Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar sadece Garanti Yatırım’a başvuruda bulunabileceklerdir. Önemli Not 7: Halka arz nedeniyle toplanan bedeller nemalandırılmayacaktır. Önemli Not 8: Fiyat istikrarının payların BİAŞ’da işlem görmeye başlamasından itibaren 20 gün süre ile yapılması planlanmaktadır. Önemli Not 9: Toplanan talepler her bir tahsis grubu için ayrı ayrı bir araya getirildikten sonra, Satış Tebliği’nin ekinde yer alan talep formuna göre içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklular dışında kalan bireysel yatırımcıların T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar da iptal edilerek dağıtıma dâhil edilmeyecektir.
     
    • Konsorsiyum Lideri hariç Konsorsiyum Üyelerinden yalnızca Yurt İçi Bireysel Yatırımcı talepleri kabul edilecektir •SPK İşlem Yasaklıların talepleri kabul edilmeyecektir
     
    • Aynı aracı kurumdan aynı adres bildiren 10 (on)’dan fazla yatırımcının olması halinde ilgili talepler kabul edilmeyecektir.
     
    • Aynı talebini aynı anda nakden ve teminat yöntemiyle ödeyen yatırımcının talebi kabul edilmeyecektir. Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul’un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK.45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k.) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) sayılı İlke Kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dâhilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilir ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı, taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.