PASİFİK EURASİA LOJİSTİK DIŞ TİC. Halka Arza Ediliyor!

    • 05.06.2023 / Borsadirekt Yazarı

     

     

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

     

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    ·Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş.’nin halka arzı Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde 6 - 7 Haziran 2023 tarihlerinde, 25,00 TL sabit fiyat ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

    ·Söz konusu süreçte 16.000.000 TL nominal değerli payların ortak satışı ve 18.000.000 TL nominal değerli payların sermaye artırımı yoluyla olmak üzere toplam 34.000.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle halka açıklık oranı %20,24 olacaktır.

    ·Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu PASEU’dır.

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar: %70 (23.800.000 TL)

    ·Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar: % 25 (8.500.000 TL)

    ·Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar: %5 (1.700.000 TL)

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahipleri dahil Türkiye’de ikametgah sahibi gerçek ve tüzel kişiler ile yerleşmek niyeti ile 1 (bir) takvim yılı içerisinde Türkiye’de devamlı 180 (yüz seksen) günden fazla oturanları (“Türk Parası Kıymetini Koruma 32 Sayılı Karar”) ve aşağıda tanımlanan Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar dışında kalan tüm gerçek ve tüzel kişilerdir. (Anonim limited şirketler bu kategoriden başvurabilir.)

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar: Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. Bu grup için tahsis edilen pay miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekildeki dağıtım işlemine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam olunur. Dağıtım sonucunda ortaya çıkan miktarlar, miktar konusunda bir alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilir. Miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılır ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulur. Dağıtım hesaplamalarında küsurat ortaya çıkması durumunda, küsurat tama iblağ edilerek talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında, Konsorsiyum Lideri veya Şirket’in ve Halka Arz Eden Pay Sahipleri’nin uygun gördüğü şekilde dağıtım yapılır.

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubunda eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri

    dikkate alınacaktır.

    Şirket paylarının halka arzına katılmak isteyen “Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar”ın halka arz süresi içinde izahnamenin 25.1.3.2 (c) maddesinde belirtilen başvuru yerlerinde belirtilen Konsorsiyum Üyeleri’nin merkez, şube ve emir iletim merkezlerine başvurarak talep formu doldurmaları gerekmektedir.

    Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar taleplerini sadece Halk Yatırım'a başvuruda bulunarak iletebileceklerdir.

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan miktarsal (adet) talep toplama yöntemi ile talep kabul edilecek olup tutarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilmeyecektir.

    Müşterek hesaplardan talep girişi kabul edilmeyecektir.

    NOT: Kurul’un 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı bülteninde yer alan İlke Kararına göre Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı, bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarının dörtte birini geçemeyecektir. Halka arzda yurtiçi bireysel yatırımcı kapsamında girilen bir talep için talep adedinin Yurt İçi Bireysel Yatırımcı grubunun azami pay miktarı olan 5.950.000 adeti geçmesi durumunda bu pay adedini geçen kısmı silinerek talep adedi 5.950.000 adet olarak dikkate alınacak ve dağıtıma sokulacaktır. Bu adetten fazla girilen talepler aracı kurum sorumluluğunda olup ilgili talepler Sermaye Piyasası Kurulu’nun talebi üzerine incelenmek adına Kurul ile paylaşılacaktır.

    Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul'un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve iSPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararı ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dahilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.