Tatlıpınar Enerji Üretim Halka Arz Oluyor!

    • 08.08.2023 / Borsadirekt Yazarı

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

     

    • Her bir Yurt İçi Bireysel Yatırımcı için azami talep miktarı, bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 49.140.000 adedin dörtte biri olan 12.285.000 adet kadar olarak kabul edilecek, böyle bir durumda azami talep miktarını aşan miktarda talepte bulunan yatırımcıların talep adetleri azami talep miktarı olan 12.285.000 adet olarak dikkate alınacaktır. Bu yatırımcı grubuna dağıtım, eşit dağıtım esasına göre yapılacaktır. Bu yatırımcı grubundan tüm konsorsiyum üyeleri talep toplayacaktır.
    • (*) SPK’nın 30.03.2023 tarihli ve 20/412 sayılı İlke Kararı uyarınca, portföy yönetim şirketleri, aracı kurumlar ve yatırım ve kalkınma bankaları tarafından bireysel portföy yöneticiliği sözleşmesi imzalamış olduğu müşterileri adına iletilen talepler ile gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, unvanında serbest ve/veya özel ibaresi yer alan yatırım fonları ve III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ md. 31/1-d kapsamındaki kuruluşların ilettiği talepler kurumsal yatırımcı grubu kapsamında değerlendirilmeyecektir. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar tahsisat grubunda yer alan yatırımcılar, sadece İnfo Yatırım ve Vakıf Yatırım üzerinden başvuruda bulunabilecektir.
    • Her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı için azami talep miktarı, bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 10.179.000 adedin dörtte biri olan 2.544.750 adet kadar olarak kabul edilecek, böyle bir durumda azami talep miktarını aşan miktarda talepte bulunan yatırımcıların talep adetleri azami talep miktarı olan 2.544.750 adet olarak dikkate alınacaktır. Her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcıya verilecek lot miktarına İnfo Yatırım, Vakıf Yatırım, Şirket ve Halka Arz Eden Ortaklar birlikte karar verecektir.
    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan miktarsal (adet) talep toplama yöntemi ile talep kabul edilecek olup tutarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilmeyecektir.
    • Müşterek hesaplardan talep girişi kabul edilmeyecektir. Müşterek hesaptan talep girişlerinin kontrolü konsorsiyum üyelerinin sorumluluğundadır.
    • Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul'un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK.45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararı ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dahilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.
    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Çalışanları grubunda, eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.
    • Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar tahsisat grubunda yer alan yatırımcılar, sadece İnfo Yatırım ve Vakıf Yatırım üzerinden başvuruda bulunabilecektir.
    • T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası kullanılarak yatırımcı bazında tekleştirme esasına göre aynı ve/veya farklı aracı kurumlardan iletilen ancak aynı T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasına sahip olan Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Çalışanlarına ait emirlerden en yüksek tutarlı emir dikkate alınacaktır. Aynı T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasına sahip mükerrer girilen diğer emirler dağıtıma konu edilmeyecektir. Dağıtım hesaplarında küsurat ortaya çıkması durumunda, dağıtılamayan paylar, pay talebi tamamen karşılanmayan yatırımcılar arasında İnfo Yatırım, Vakıf Yatırım, Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahipleri’nin uygun gördüğü şekilde dağıtılacaktır.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.