A1 CAPİTAL YATIRIM MENKUL DEĞERLER Halka Arz Oluyor!

    • 06.06.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    • Halka arzda Şirket’in çıkarılmış sermayesinin 100.000.000 TL’den 135.000.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 35.000.000 TL nominal değerli (B) grubu pay halka arz edilecektir. Ek satış olmayacaktır. Fiyat istikrarı planlanmamaktadır.
    • Halka arz edilecek toplam 35.000.000 TL nominal değerli payların;
    • 27.650.000 TL nominal değerdeki %79 oranındaki kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara,
    • 350.000 TL nominal değerdeki %1 oranındaki kısmı Çalışanlardan Oluşan Yatırımcılara,
    • 7.000.000 TL nominal değerdeki %20 oranındaki kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara,

    gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir. Dağıtım Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara “eşit” yapılacak olup, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara verilecek pay miktarına İhraççı karar verecektir. Halka arzda tüm konsorsiyum üyeleri “Yurt İçi Bireysel Yatırımcı” kategorisinden talep toplayacaktır. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı talepleri A1 Capital tarafından toplanacaktır. Tüm tahsisat gruplarına dağıtım, Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK-128.21 (30/03/2023 tarihli ve 20/412 s.k.) sayılı İlke Kararına uygun şekilde gerçekleştirilecektir.

    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara payların dağıtımı Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası kullanılarak yatırımcı bazında tekleştirme esasına göre aynı ve/veya farklı aracı kurumlardan iletilen ancak aynı T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasına sahip olan yatırımcı emirlerinden en yüksek tutarlı emir dikkate alınacaktır. Aynı T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasına sahip mükerrer girilen diğer emirler dağıtıma konu edilmeyecektir. Hesaplamalarda küsurat ortaya çıkmasından dolayı dağıtılamayan paylar en yüksek tutarlı talepten başlanarak yeniden dağıtıma konu edilecektir. Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar olarak başvuranların dikkate alınacak en yüksek talep miktarı belirlenirken, farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa, A1 Capital’in uygun gördüğü şekilde yalnızca bir talebi dikkate alınacaktır. Halka arzda toplam talep miktarının, halka arz edilen pay miktarından az olması durumunda, mükerrer talepte bulanan söz konusu yatırımcıların diğer talepleri de dikkate alınacaktır.
    • Her bir konsorsiyum üyesi, Sermaye Piyasası Kurulu’nun kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın iSPK45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dâhilinde kalmak kaydıyla kredili başvuruları kabul edilebilir ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.
    • Sermaye Piyasası Kurulu’nun i-SPK-128.21 (30/03/2023 tarihli ve 20/412 s.k.) sayılı İlke Kararı gereği, halka arzda yurtiçi bireysel yatırımcı kapsamında girilen bir talep için talep adedinin bu tahsisat grubun ayrılan azami pay miktarı olan 6.912.000 adeti geçmesi durumunda bu pay adedini geçen kısım silinerek talep adedi 6.912.000 adet olarak dikkate alınacak ve dağıtıma sokulacaktır. Bu adetten fazla girilen talepler, aracı kurum sorumluluğunda olup ilgili talepler Sermaye Piyasası Kurulu’nun talebi üzerine incelenmek için Kurul ile paylaşılacaktır.
    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara dağıtım Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası kullanılarak yatırımcı bazında tekleştirme esasına göre aynı ve/veya farklı aracı kurumlardan iletilen ancak aynı T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasına sahip olan yatırımcı emirlerinden en yüksek tutarlı emir dikkate alınacaktır. Bilgi eksikliği nedeniyle iptal edilen kayıtlar talep listelerinden çıkarıldıktan sonra Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar başvuranların nihai talep adedi belirlenerek izahnamenin 25.2.3.f maddesinde yer alan esaslar çerçevesinde mükerrer taramaya tabi tutulacaktır. Aynı T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarasına sahip mükerrer girilen diğer emirler dağıtıma konu edilmeyecektir. Hesaplamalarda küsurat ortaya çıkmasından dolayı dağıtılamayan paylar en yüksek tutarlı talepten başlanarak yeniden dağıtıma konu edilecektir. Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar olarak başvuranların dikkate alınacak en yüksek talep miktarı belirlenirken, farklı Konsorsiyum Üyeleri’nden eşit miktarda mükerrer talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa, A1 Capital’in uygun gördüğü şekilde yalnızca bir talebi dikkate alınacaktır.
    • Müşterek hesaplardan girilen emirler kabul edilmeyecektir.
    • Yatırımcılar istedikleri takdirde talep formunda almak istedikleri miktara ilişkin alt sınır belirleyebilirler.
    • Yurt İçi Kurumsal Yatırımcıların talepleri sadece A1 Capital Yatırım tarafından toplanacaktır.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.