AKBNK Bilanço Analizi - Arçelik A.Ş.

    • 01.02.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Şirket yıllık bazda %395'lik artış ile 60 milyar TL kar açıkladı. Çeyreklik bazda ise piyasa beklentisinin %7 üzerinde üzerinde 21,8 milyar liralık kar açıkladı. Yıllıklandırılmış öz kaynak karlılığı ise rekor bir seviye olan %62'ye ulaştı. Faiz gelirleri yıllık bazda %159 artış gösterirken, net ücret komisyon gelirleri ise %96 artış gösterdi. Mevduat büyümesi ise yıllık bazda %8 seviyesinde gerçekleşirken, özsermaye karlılığı ise %22 artış gösterdi.

    Kredi büyümesinde ise toparlanma ve tüketici kredileri ile kredi kartlarında pazar kazanımlarının devam ettiğini görülürken, bankanın Türk Lirası kredileri çeyreksel bazda %15,2 büyümüştür. Türk Lirası kredilerde pazar payı 10 baz puan azalmış, Yabancı Para kredilerde ise 20 baz puan artış göstermiştir. Faaliyet giderlerinde çeyreksel bazda artış %49 olarak gerçekleşirken, artış yıllık bazda %105 seviyesinde gerçekleşerek TÜFE artışının üzerinde gerçekleşmiştir. Ancak faaliyet giderlerindeki artış personel maaş revizyonları ve artışları ile teknolojik yatırımlardan kaynaklı gibi görünüyor.

    2023 yılı beklentileri ise Türk Lirası bazlı %40 kredi büyümesi, yabancı para kredi büyümesi düşük tek haneli seviye, net faiz marjı %4 - %5 , net ücret ve komisyon artışı %60 , operasyonel giderlerde iyileşme, operasyonel giderler/gelirler düşük %30'lu seviyeler, takipteki krediler %3'den düşük, net kredi maliyeti (kur etkisi hariç) 100 baz puan, özsermaye karlılığı ise %30 olarak açıklandı.

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak bu hissenin yatırımcısı olmak için tıklayabilirsiniz.

    Hisse işlem platformlarımız için tıklayabilirsiniz.