Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Halka Arz Oluyor!

    • 07.03.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.   halka arz başvurusu onaylandı. Talep toplama yoluyla yapılacak halka arz oransal dağıtım olacak.

    Talep Toplama Tarihi: 8-9-10 MART 2023

    Fiyat: 9.80 TL

     

     

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak Halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Hisse işlem platformlarımız için tıklayabilirsiniz.

    Nasıl talep ederim?

    Osmanlı Yatırım Web sitesinden E-şube'ye giriş yapılır. 'Hisse' bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra 'Halka Arz Talep İzleme'den takip edilir.

    T 2 BAKİYE İLE KATILIM SAĞLANAMAYACAK!

    BIST 30 PAYLARI, DÖVİZ VE BAZI YATIRIM FONLARI TEMİNAT OLARAK GÖSTERİLEBİLECEK.

     

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak Halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Hisse işlem platformlarımız için tıklayabilirsiniz.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

     

    ·Halka Arz Detayları: Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin çıkarılmış sermayesinin sermayesinin 340.370.703 TL’lik kısmını temsil eden, mevcut ortaklardan Akfen Holding A.Ş.’ye ait 340.370.703 TL nominal değerli 340.370.703 adet payın halka arzı gerçekleştirilecektir.

    ·Not : Akfen Grubu Çalışanları, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar sadece Garanti Yatırım’a başvuruda bulunabileceklerdir.

    ·Halka arz edilecek toplam 340.370.703 TL nominal değerli payların;

     

    • 68.074.141  TL nominal değerdeki (%20) kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar’a
    • 68.074.141 TL nominal değerdeki (%20) kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’a
    • 170.185.351 TL nominal değerdeki (%50) kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’a
    • 34.037.070 TL nominal değerdeki (%10) kısmı Akfen Grubu Çalışanları’na gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.

     

    ·Fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde fon büyüklüğü toplam brüt halka arz gelirinin %50’sine kadar olan kısmı olacaktır.

     

    ·Halka arz edilen payların halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul A.Ş.’nin herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır.​

     

    ·Satış/Dağıtım Yöntemi/Zamanı: Satış, Garanti BBVA Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından sabit fiyat ile talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Yurt içi Bireysel Yatırımcılara ve Akfen Grubu Şirket Çalışanlarına oransal dağıtım yapılacaktır.

     

    ·Talep toplama sonrası hak kazanılan paylar yatırımcıların hesabına, halka arza ilişkin sonuçların duyurulmasını müteakip iki iş günü içerisinde geçecektir.

     

    ·Önemli Not 1: Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar tanımlarında bulunmayan yatırımcıların, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Akfen Grubu Çalışanları tahsisat gruplarından sadece birine dahil olacak şekilde başvurması esastır.

     

    ·Önemli Not 2: Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Akfen Grubu Çalışanları grubu için oransal dağıtım yöntemi kullanılacaktır.

     

    ·Önemli Not 3: İlk aşamada (yetmesi kaydıyla), talepte bulunan Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Akfen Grubu Çalışanları (bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcılara yatırımcı başına olmak üzere) birer adet pay verilecek, daha sonra Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Akfen Grubu Çalışanları yatırımcı grupları için ayrı ayrı geriye kalan tahsisat miktarının, kalan pay talep miktarına bölünmesiyle “arzın talebi karşılama oranı” bulunacaktır. 1’er adet pay dağıtıldıktan sonra, yatırımcıların dahil edildikleri tahsisat grubu içinde kabul edilmiş tüm talepleri için oransal dağıtım yöntemi kullanılacağından yukarıda belirtilenlerin haricinde bir mükerrer talep kontrolü işlemi yapılmayacaktır.

     

    ·Talep toplama sonrası hak kazanılan paylar yatırımcıların hesabına, halka arza ilişkin sonuçların duyurulmasını takiben 2 işgünü içerisinde (tahmini 15 Mart 2023) geçecek olup payların 16 Mart 2023 tarihinde Borsa’da işlem görmeye başlaması planlanmaktadır.

     

    ·Farklı Konsorsiyum Üyelerinden eşir miktarda talep yapılmışsa veya yetersiz bilgi girişinden dolayı kararsız kalınıyorsa Konsorsiyum Lideri ve Halka arz eden pay sahibi’nin uygun gördüğü şekilde dikkate alınacaktır.

     

    ·Her bir konsorsiyum üyesi, Kurul’un kredili menkul alımına ilişkin  düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK45.4(24.03.2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k) çerçevesinde , İlke kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların , kredi limitleri dahilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçevede sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

    Osmanlı Yatırım hesabınızı açarak Halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Hisse işlem platformlarımız için tıklayabilirsiniz.