Anadolu Yatırım Konferanslarının ikincisi Kocaeli’nde gerçekleşti

    • 19.01.2024 / Borsadirekt Yazarı

    Osmanlı Yatırım ve Ekonomi Gazetesi tarafından düzenlenen Anadolu Yatırım Konferansları, ikinci toplantısını, Kocaeli Sanayi Odası iş birliğiyle Kocaeli’nde düzenlendi. İş dünyasından yoğun ilgi gören etkinlikte finansal okuryazarlık, ekonomi ve piyasalar, fon yatırımları, halka arzlar, borsa yatırımları, özel sektör tahvil ihracı gibi konular ele alındı.

    Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatörlük yaptığı konferansa, Osmanlı Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Topbaş, Osmanlı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Salman ve Yönetim Kurulu Danışmanı Murat Sağman konuşmacı olarak yer aldı.

    Türkiye ve dünya ekonomisinin değerlendirildiği toplantıda Osmanlı Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Topbaş, 2015’ten günümüze gelen süreçte bireysel yatırım yapısının çok değiştiğini ifade etti. Osmanlı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Yalman ise finansman konusuna değinerek, şirketler açısından bankacılık dışında sermaye piyasasından para bulma anlamına gelen tahvil ihracının bir prestij kaynağı olduğunu söyledi.