ASCE GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI Halka Arz Oluyor!

    • 26.07.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

     

     

    ·ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arzı Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde 27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde, 12,60 TL sabit fiyat ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

     

    ·Söz konusu süreçte 66.000.000 TL nominal değerli payların ortak satışı ve 99.000.000 TL nominal değerli payların sermaye artırımı yoluyla olmak üzere 165.000.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle halka açıklık oranı %25,04 olacaktır.

     

    ·Halka arzda Şirket’in çıkarılmış sermayesinin 560.000.000 TL’den 659.000.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 99.000.000 TL ve mevcut ortaklardan Abdulkadir Konukoğlu’na ait 66.000.000 adet pay olmak üzere toplam 165.000.000 TL nominal değerli pay halka arz edilecektir. Toplam 165.000.000 TL nominal değerli payların (“Halka Arz Edilecek Paylar”) halka arz edilmesi ile Şirket’in halka açıklık oranının %25,04 olması planlanmaktadır.

     

    ·Halka arzda tahsisat oranları; %80 Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve %20 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar olarak belirlenmiştir.

     

    ·Şirket paylarının halka arzından sonra payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca konsorsiyum lideri tarafından fiyat istikrarı işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

     

    ·Dağıtım, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara eşit yapılacak olup, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara verilecek pay miktarına konsorsiyum liderinin önerileri dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Pay Eden Pay Sahipleri karar verecektir. Her halükarda tüm tahsisat gruplarına dağıtım, 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı SPK Bülteni’nde yer alan ve halk arz dağıtım esaslarını belirleyen İlke Kararları’na uygun şekilde gerçekleştirilecektir.

     

    ·Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu ASGYO’dur.

     

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan miktarsal (adet) talep toplama yöntemi ile talep kabul edilecek olup tutarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilmeyecektir.

    ·Müşterek hesaplardan talep girişi kabul edilmeyecektir. Müşterek hesaptan talep girişlerinin kontrolü konsorsiyum üyelerinin sorumluluğundadır.

    ·*ÖNEMLİ NOT: Kurul’un 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı bülteninde yer alan İlke Kararına göre, yatırımcı bazında talepde bulunabilecek pay tutarı söz konusu yatırımcının dahil olduğu gruba tahsis edilen toplam pay miktarının dörtte birini geçemeyecektir. Yurt İçi Bireysel Yatırımcı kategorisinden talepte bulunacak Yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 132.000.000 adetin dörtte biri olan 33.000.000 adeti geçemeyecektir. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı kategorisinde talepte bulunacak yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 33.000.000 adedin dörtte biri olan 8.250.000 adeti geçemeyecektir.

     

     

     

     

     

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar: Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. Bu grup için tahsis edilen pay miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekildeki dağıtım işlemine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam olunur. Dağıtım sonucunda ortaya çıkan miktarlar, miktar konusunda bir alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilir.

    ·Miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılır ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulur. Dağıtım hesaplamalarında küsurat ortaya çıkması durumunda, küsurat tama iblağ edilerek talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında, Konsorsiyum Lideri veya Şirket’in ve Halka Arz Eden Pay Sahipleri’nin uygun gördüğü şekilde dağıtım yapılır.

    ·

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubunda eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.

    ·Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar taleplerini sadece Halk Yatırım'a başvuruda bulunarak iletebileceklerdir.

    ·Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul'un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararı ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dahilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

    • Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar taleplerini sadece Halk Yatırım'a başvuruda bulunarak iletebileceklerdir.

     

    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubunda eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.

     

     

    • Toplanan talepler her bir tahsis grubu için ayrı ayrı bir araya getirildikten sonra, II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin ekinde yer alan talep formuna göre içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve KKTC vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklular (vergi kimlik numarası yazılacak) dışında kalan bireysel yatırımcıların T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar da iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir.
    • SPK İşlem Yasaklıların talepleri kabul edilmeyecektir.
    • Aynı aracı kurumdan aynı adres bildiren 10 (on)’dan fazla yatırımcının olması halinde ilgili talepler kabul edilmeyecektir.

     

    • Aynı talebini birden fazla yöntem ile ödeyen yatırımcının talebi kabul edilmeyecektir.
    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar tarafından iletilen talepler mükerrer taramadan geçirilecek ve en yüksek miktarlı talepler dışındaki diğer talepler iptal edilerek dağıtıma konu edilmeyecektir
    • TC Kimlik Nosu, Vergi Nosu’nun olmaması halinde talep kabul edilmeyecektir. Başvurularda TC Kimlik No doğruluk kontrolü yapılacaktır. Bu nedenle başvuru dosyanızda yer alan TC Kimlik No bilgilerinin mutlaka doğru olması gerekmektedir. Aksi durumda başvuru dosyası kabul edilmeyecektir.

     

     

     

     

     

    • Adres bilgisi olmayanların veya yetersiz olanların talepleri kabul edilmeyecektir. KKTC vatandaşları hariç yurt dışı adresli bireysel yatırımcılardan gelen talepler kabul edilmeyecektir. Konsorsiyum üyeleri tarafından bu kontrolün yapılması gerekmektedir.
    • Dağıtım sonucuna göre, taleplerinde minimum lot belirtmiş olanların, talepleri karşılanmayabilecektir. Dolayısıyla yatırımcıların mutlaka bu hususta uyarılmaları gerekmektedir.
    • İl Kodu KKTC vatandaşlarında “98” olacağından, İl Kodu “98” olanların TC Kimlik No alanına 11 Haneli Vergi Kimlik Numaraları yazılmalıdır. Vergi kimlik numarası 11 haneden az olanlar için başına 0 eklenerek girilmelidir.
    • İl Kodu 99 olan talepler kabul edilmeyecekti