Bien Yapı Ürünleri Halka Arz Ediliyor!

    • 10.05.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

     

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

     

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    Şirket

    Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.

    Talep Toplama Tarihleri

    11-12 Mayıs 2023

    Halka Arz Yöntemi

    Sabit Fiyat ile Talep Toplama

    Halka Arz Fiyatı

    42,80 TL

    Dağıtım Yöntemi

    Yurt içi Bireysel Yatırımcılar ve Şirket Çalışanlarına eşit dağıtım yapılacaktır.

    Halka Arz Oranı ve Büyüklüğü:

    • Sermaye Artırımı: 72.326.119 TL nominal değerli 72.326.119 adet pay
    • Ek Satış: Nurullah Ercan’ın sahip olduğu 14.465.223 TL nominal değerli 14.465.223 adet pay
    • Toplam: 72.326.119 TL nominal (Ek satış dahil: 86.791.342 TL nominal)
    • Oranı: %20,03 (Ek satış dahil %24,04)

    Taahhütler:

    • Şirket ve Şirket’in tek sahibi Nurullah Ercan, 1 yıl boyunca satmama ve dolaşımdaki pay miktarını artırmama taahhüdü vermektedir.
    • Şirket’in tek sahibi Nurullah Ercan 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay satmama ve 180 gün boyunca (ek satış kapsamındaki paylar hariç olmak üzere) paylarını borsa ve borsa dışında satmayacağını, başka yatırımcı hesaplarına virmanlamayacağını taahhüt etmiştir.

    Fiyat İstikrarı

    • 30 gün boyunca yapılması planlanmaktadır.


    Tahsisat Grupları

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar

    %55 (39.779.365 TL nominal)

    Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar

    %35 (25.314.142 TL nominal)

    Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar

    %5 (3.616.306 TL nominal)

    Şirket Çalışanları

    %5 (3.616.306 TL nominal)

    • Yatırımcı bazında talepte bulunulabilecek pay tutarı, söz konusu yatırımcının dahil olduğu gruba Tahsis edilen toplam pay tutarının dörtte birini geçemeyecektir.
    • Dağıtımdan pay alan yatırımcılar, dağıtım listesinin kesinleşmesini takiben hesaplarına aktarılan payları, paylar hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 90 gün boyunca borsa dışında satamaz, başka yatırımcı hesaplarına virmanlayamaz ve ya borsada özel emir ile ve /veya toptan satış işlemine konu edemezler. Payları halka arz edilen ortaklığın mevcut ortaklarının sahip oldukları paylar için (varsa halka arz edilen kısım hariç) bu kısıtlama, izahname onay tarihinden itibaren 180 gün boyunca ve borsada satışı da kapsayacak şekilde uygulanır.

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar ve Şirket Çalışanları grubu için eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve her bir yatırımcı grubu bazında mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.

    Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. Bu grup için taleplerin bu gruba tahsis edilen pay adedinden az olması halinde bütün talepler karşılanacaktır. Bu grup için taleplerin bu gruba tahsis edilen pay adedinden fazla olması durumunda tahsis edilen pay miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekilde dağıtım işlemine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam olunur.

    Her bir Konsorsiyum Üyesi, Kurul’un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK.45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k.) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) sayılı İlke Kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dâhilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilir ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı, taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.

    Toplanan talepler her bir tahsis grubu için ayrı ayrı bir araya getirildikten sonra, II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin ekinde yer alan talep formuna göre içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve KKTC vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklular (vergi kimlik numarası yazılacak) dışında kalan bireysel yatırımcıların T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar da iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir.

    • SPK İşlem Yasaklıların talepleri kabul edilmeyecektir.

    • Aynı aracı kurumdan aynı adres bildiren 10 (on)’dan fazla yatırımcının olması halinde ilgili talepler kabul edilmeyecektir.

    • Aynı talebini aynı anda nakden ve teminat yöntemiyle ödeyen yatırımcının talebi kabul edilmeyecektir

    • Konsorsiyum Liderleri hariç Konsorsiyum Üyelerinden yalnızca Yurt İçi Bireysel Yatırımcı talepleri kabul edilecektir.

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.