CW Enerji Halka Arz Ediliyor!

    • 24.04.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim?
     

    Öncelikle Osmanlı Yatırım internet sayfasından e-şubeye giriş yapılır. 'Hisse' bölümü 'Halka arz talep girişi'nden fiyat adımları tamamlandıktan sonra pay talep edilir. Talep girişi 'Halka arz talep izleme'den takip edilebilir.

     

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

     

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

     

    Halka Arzla İlgili Genel Bilgiler:

    Halka Arz Edilecek Şirket: Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş.

    Konsorsiyum Liderleri: QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

    Halka Arz Metodu: Sermaye artırımı – Ortak satışı

    Aracılık Yöntemi: En iyi gayret aracılığı

    Talep Toplama Tarihi: 26 – 27 – 28 Nisan

    Talep Toplama Yöntemi: Sabit fiyat ile talep toplama

    Halka Arz Fiyatı: 108,60 TL

    Halka Arz Dağıtım Yöntemi: Bireysel Yatırımcılar’a dağıtım “Eşit Dağıtım Yöntemi”ne göre yapılacaktır.

    Halka Arz Öncesi Ödenmiş Sermaye: 105.000.000 TL nominal

    Sermaye Artırımı: 18.750.000 TL nominal

    Ortak Satışı: 6.250.000 TL nominal

    Ek Pay Satışı: Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde mevcut ortaklardan Tarzan Tarık Sarvan’ın sahip olduğu 5.000.000 TL nominal değerli 5.000.000 adet hamiline yazılı B grubu payın dağıtıma tabi tutulacak toplam pay miktarına eklenmesi planlanmaktadır. Ek satışın gerçekleşmesi halinde toplam 30.000.000 TL nominal değerli 30.000.000 adet B grubu hamiline yazılı payın halka arzı gerçekleşecektir.

    Halka Arz Büyüklüğü (Nominal): 25.000.000 TL (Ek satış dahil 30.000.000 TL)

    Satan Ortak: Mevcut ortak Tarzan Tarık Sarvan’a ait 6.250.000 TL nominal değerli 6.250.000 adet B Grubu pay payların halka arzı gerçekleşecektir.

    Halka Açıklık Oranı: %20,20 (Ek satış olması halinde %24,24)

    Tahsisat Grupları: Ek satış hariç, halka arz edilecek toplam 25.000.000 TL nominal değerli payların; -20.000.000 TL nominal değerdeki %80 oranındaki kısmı Bireysel Yatırımcılara, -5.000.000 TL nominal değerdeki %20 oranındaki kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara, gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.
     
    Fiyat İstikrarını Sağlayıcı İşlemler: Fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde, Ortak Satışına Konu Paylardan elde edilecek kaynaklardan sağlanmak üzere toplam kaynak, ek satış gerçekleştirilmemesi durumunda brüt halka arz gelirinin %20’si ile sınırlı olacaktır ve maksimum 25.000.000*%20=5.000.000 TL nominal değerli payların karşılığı kadarlık tutar fiyat istikrarı işlemlerinde kullanılabilecektir. Halka arzın ve ek satışın gerçekleşmesi durumunda ise toplam kaynak brüt halka arz gelirinin %25’i ile sınırlı olacaktır ve maksimum 30.000.000*%25=7.500.000 TL nominal değerli payların karşılığı kadarlık tutar fiyat istikrarı işlemlerinde kullanılabilecektir. Buna göre halka arzın tamamen gerçekleşmesi ve ek satış yapılması halinde maksimum 7.500.000 TL nominal değere, halka arzın kısmen gerçekleşmesi halinde satılan nominal değerin %20’si kadar paylardan öncelikle Halka Arz Eden Pay Sahibi’nin elde edeceği halka arz gelirinden karşılanmak üzere, Şirket’in halka arza konu tüm paylarının BİAŞ’ta işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün ile sınırlı kalmak kaydıyla fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler için kullanılmak üzere QNB Finans Yatırım nezdinde açılacak (“Fon Hesabı”)’na koyacağını taahhüt etmiş ve hesap üzerinde fiyat istikrarının teminini sağlayıcı işlemleri yapma konusunda QNB Finans Yatırım’ı tam olarak yetkilendirmiştir.
     
    Satmama Taahhütleri: Şirket ortakları Tarzan Tarık Sarvan ve Volkan Yılmaz, 10.04.2023 tarihinde; Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca sahip oldukları halka arza konu olmayan Şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceği, fiyat istikrarı işlemleri sonunda geri alınmış olan payların da Borsa’da işlem görmeyi takip eden 1 (bir) yıl süreyle tekrar satışa konu edilmeyeceği; bu doğrultuda bir karar alınmayacağı ve/veya Borsa İstanbul’a veya SPK’ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacağı ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağı ve ayrıca Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca sahip olduğu halka arza konu olmayan payların Borsa İstanbul’da veya Borsa İstanbul dışında satılmayacağı; başka yatırımcı hesaplarına virmanlanmayacağı veya Borsa İstanbul’da özel emir ile ve/veya toptan satış işlemlerine konu edilmeyeceği doğrultusunda taahhütte bulunmuştur. Şirket Ortakları Tarzan Tarık Sarvan ve Volkan Yılmaz ayrıca, 10.04.2023 tarihli beyanları ile, Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye
    başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca maliki oldukları Şirket paylarının halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan Borsa İstanbul’da satılmaması, bu payların halka arz fiyatının altında Borsa İstanbul’da satılması sonucunu doğuracak şekilde herhangi bir işleme tabi tutulmaması, söz konusu payların kısmen veya tamamen bu kısıtlamaya uygun olarak satılması veya devredilmesi durumunda Kurul’un özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde özel durum açıklaması yapılması ve Borsa İstanbul dışında satılan payları alanların da bu sınırlamaya tabi olacağının alıcılara bildirilmesi doğrultusunda taahhütte bulunmuştur.
     
    Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı:
     
    - İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi - %43-45
    - Yatırım ve Modernizasyon Harcamaları - %13-15
    - Lisanslı veya Lisanssız İşletmede olan GES Santral Alımları -%11-13
    - Öz Tüketime Yönelik Çatı ve Arazi Tipi GES Santrali Kurulumu -%10-12
    - Depolama Alanlarının Genişletilmesi - %8-10
    - Finansman Maliyetlerinin Azaltılması - %5-7
    - Anahtar Teslim Proje Geliştirme Amaçlı Arazi Satın Alımları - %3-5.
     
    Bireysel Yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.
     
    Her bir konsorsiyum üyesi, Kurul’un kredili menkul kıymet alımına ilişkin düzenlemeleri ve Kurul Karar Organı’nın i-SPK45.4 (24/03/2022 tarihli ve 14/461 s.k) ve i-SPK.45.5 (16/06/2022 tarihli ve 32/917 s.k.) çerçevesinde, İlke Kararları ile uyumlu olacak şekilde kendilerine kredi komitesi ile limit tahsis edilmesi uygun bulunan yatırımcıların, kredi limitleri dâhilinde kalmak kaydıyla kredili başvurularını kabul edebilirler ve tahsis edilen krediye ilişkin faiz hesaplaması hususunda hangi tarih aralığının esas alınacağı taraflar arasında akdedilecek çerçeve sözleşme hükümleri uyarınca serbestçe tayin edilebilir.
     
    Müşterek hesaplardan talep girişleri kabul edilmeyecektir. Müşterek hesaplardan talep girişlerinin kontrolü konsorsiyum üyelerinin sorumluluğundadır.
     
    Bireysel Yatırımcılardan miktarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilecek olup tutarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilmeyecektir.
     
    ÖNEMLİ NOT: Kurul’un 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı bülteninde yer alan İlke Kararına göre Bireysel Yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı, bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarının dörtte birini geçemeyecektir. Halka arzda Bireysel yatırımcı kapsamında girilen bir talep için talep adedinin Bireysel Yatırımcı grubunun azami pay miktarı olan 5.000.000 adeti geçmesi durumunda bu pay adedini geçen kısmı silinerek talep adedi 5.000.000 adet olarak dikkate alınacak ve dağıtıma sokulacaktır. Bu adetten fazla girilen talepler aracı kurum sorumluluğunda olup ilgili talepler Sermaye Piyasası Kurulu’nun talebi üzerine incelenmek adına Kurul ile paylaşılacaktır.