Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halka Arz Oluyor!

    • 19.07.2023 / Borsadirekt Yazarı

    Nasıl talep ederim ?

    İlk önce Osmanlı yatırım sitesinden e-şubeye giriş yapılır. Daha sonra hisse bölümünden halka arz talep girişinden fiyat adımlarını tamamladıktan sonra talep edilir. Talep ettikten sonra Halka arz talep izlemeden takip edilir.

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Halka arzla ilgili genel bilgiler;

    Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arzı Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde 20 - 21 Temmuz 2023 tarihlerinde, 8,90 TL sabit fiyat ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

    Söz konusu süreçte 28.000.000 TL nominal değerli payların ortak satışı ve 63.860.000 TL nominal değerli payların sermaye artırımı yoluyla olmak üzere 91.860.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle halka açıklık oranı %28,89 olacaktır.

    Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu FZLGY’dir.

     

    Halka Arz Büyüklüğü

    ·Mevcut Ödenmiş Sermaye: 254.140.000 TL

    ·Sermaye Artırımı: 63.860.000 TL

    ·Ortak Satışı: 28.000.000 TL

    ·Halka Arz Sonrası Çıkarılmış Sermaye: 318.000.000 TL

    ·Toplam Halka Arz Edilecek Paylar : 91.860.000 TL

    ·Halka Arz Oranı %28,89

    ·Konsorsiyum Liderleri Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

    ·Aracılık Yöntemi En İyi Gayret Aracılığı

    ·Halka Arz Yöntemi Sabit Fiyat ile Talep Toplama

    ·Dağıtım Yöntemi Eşit Dağıtım Yöntemi

    ·Talep Toplama Tarihleri 20 – 21 Temmuz

    ·Halka Arz Fiyatı 8,90 TL

    ·Tahsisat Oranları

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar: %70 (64.302.000 TL)

    ·Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar: %15 (13.779.000 TL)

    ·Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar: %15 (13.779.000 TL)

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar

     

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ile yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahipleri dahil Türkiye’de ikametgâh sahibi gerçek kişiler ve (ii) Bir takvim yılı içinde Türkiye’de devamlı olarak 6 aydan fazla oturan gerçek kişiler ile (iii) Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar dışında kalan ve merkezi Türkiye’de bulunan tüm tüzel kişilerdir. SPK’nın 30.03.2023 tarihli ve 20/412 sayılı İlke Kararı uyarınca, işbu İzahname’nin 25.1.14 maddesinde yer alan içsel bilgiye ulaşabilecek kişiler listesinde yer alan kişiler ve bunların eşleri ile birinci derece kan ve sıhri hısımları, yurt içi bireysel yatırımcı grubu dışında kalan diğer hiçbir tahsisat grubundan talepte bulunamazlar.

    ·Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar sadece Halk Yatırım üzerinden başvuruda bulunabileceklerdir.

    ·Toplanan talepler her bir tahsis grubu için ayrı ayrı bir araya getirildikten sonra, II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nin ekinde yer alan talep formuna göre içermesi gereken asgari bilgileri içermeyen ve KKTC vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik yabancı uyruklular (vergi kimlik numarası yazılacak) dışında kalan bireysel yatırımcıların T.C. kimlik numarasını içermeyen kayıtlar da iptal edilerek dağıtıma dahil edilmeyecektir. Eksikliği nedeniyle iptal edilen kayıtlar, talep listelerinden çıkarıldıktan ve talepler her bir tahsis grubu bazında ayrıldıktan sonra dağıtım işlemi aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecektir. Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan miktarsal (adet) talep toplama yöntemi ile talep kabul edilecek olup tutarsal talep toplama yöntemi ile talep kabul edilmeyecektir. Müşterek hesaplardan talep girişi kabul edilmeyecektir. Müşterek hesaptan talep girişlerinin kontrolü konsorsiyum üyelerinin sorumluluğundadır.

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar: Eşit Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. Bu grup için tahsis edilen pay miktarı talepte bulunan yatırımcı sayısına bölünür ve bu suretle bulunan tutar ve altındaki alım talepleri karşılanır. Kalan tutarlar, talebi tamamen karşılanamayan yatırımcı sayısına bölünerek aynı şekilde dağıtılır. Bu şekildeki dağıtım işlemine bu grup için tahsis edilerek satışa sunulan sermaye piyasası araçlarının tamamı dağıtılıncaya kadar devam olunur. Dağıtım sonucunda ortaya çıkan miktarlar, miktar konusunda bir alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilir. Miktarın bu alt sınırın altında kalması halinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılır ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulur. Dağıtım hesaplamalarında küsurat ortaya çıkması durumunda, küsurat tama iblağ edilerek talebi tamamen karşılanamayan yatırımcılar arasında, Konsorsiyum Liderleri veya Şirket’in ve Halka Arz Eden Pay Sahipleri’nin uygun gördüğü şekilde dağıtım yapılır.

    ·Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubunda eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır. Yurt İçi ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı grubunda öncelikle, işbu İzahname’nin 25.1.3.2 (a) maddesinde belirtilen şekilde (her bir kurumsal yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Liderlerinin önerileri de dikkate alınarak Şirket ve Halka Arz Eden Pay Sahibi tarafından karar verilecektir) nihai talep adedi belirlenecektir. Daha sonra bir defadan fazla talepte bulunan yatırımcıların bulunması durumunda fazla olan talep kabul edilecektir.

    • Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar grubunda eşit dağıtım yöntemi kullanılacaktır ve mükerrer talep kontrolü işlemi yapıldıktan sonra sadece en yüksek miktarlı talepleri dikkate alınacaktır.
    • ÖNEMLİ NOT: Kurul’un 30.03.2023 tarihli ve 2023/21 sayılı bülteninde yer alan İlke Kararına göre, yatırımcı bazında talepde bulunabilecek pay tutarı söz konusu yatırımcının dahil olduğu gruba tathis edilen toplam pay tutarının dörte birini geçemeyecektir. Yurt İçi Bireysel Yatırımcı kategorisinden talepte bulunacak Yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 64.302.000 adetin dörtte biri olan 16.075.500 adeti geçemeyecektir. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı kategorisinde talepte bulunacak yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 13.779.000 adedin dörtte biri olan 3.444.750 adeti geçemeyecektir. Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı kategorisinde talepte bulunabilecek yatırımcılar için talep edilebilecek azami pay miktarı bu tahsisat grubuna tahsis edilen toplam pay miktarı olan 13.779.000 adedin dörtte biri olan 3.444.750 adeti geçemeyecektir

    Osmanlı Yatırım aracılığıyla yeni yatırım hesabınızı oluşturarak halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.

    Osmanlı Yatırım yatırımcısı mısınız? Hisse işlem platformundan halka arza katılmak için tıklayabilirsiniz.