İdeal Veri Terminalinde Hazır Algo Stratejileri

    • 08.07.2022 / Borsadirekt Yazarı

    Algoritmik işlemlerde hazır robot stratejileri ile birlikte nasıl işlem yapabileceğinizden bahsedeceğim. Genel olarak algoritmik işlemlerde otomatik al sat yapabilmek için kodlama bilgisine ihtiyaç duyulduğu algısı mevcuttur. Algoritma içerisinde yazılım konusu zor bir aşama olduğu için yatırımcılar manuel olarak indikatör kullanarak kendi stratejileri üzerinden al sat yaparlar. Manuel işlemlerde alım satım yapmanın en zor yanı psikolojiyi doğru yönetememektir.

     

    Yatırımcılar, duygusal davranışlardan kurtulup  herhangi bir yazılım ya da kod bilmeden İdeal data veri terminali kullanarak kendi robotunu çalıştırabilme imkanına sahiptir. BM CAPİTAL

    BM CAPİTAL PANELİ “İDEAL DATA” program üzerinde çalışan, hisse senedi piyasasında işlem yapan yatırımcıların bilinçlendirilmesi ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.

    BM CAPİTAL panelinde birbirinden farklı 12 sistem ile kullanıcıların hisse senedi seçmesinde yardımcı olan, istenildiğinde bu sistemleri kendi ayarları ve kendi öngörülerine göre robota bağlayıp al sat yaptırabildikleri bir yapıdır.

     

    İdealin bir diğer ekranı ise Fsystem'dir.

    Trend eğilimini bulma üzerine kurgulanmış indikatör ve formasyonların tek tuşla teknik analizini çıkarabilmenizi ve tüm hisselerde birden fazla metoda ve periyota göre formasyon taraması yapılabilmenizi sağlıyor.Kısa, orta ve uzun vadeye göre ve yükselen, düşen veya yatay piyasada hareket eden hisseleri tarayıp fiyatın yönü hakkında tahminler üretiyor.

     

    İdeal datanın bir diğer özellliği de sanal portföy üzerinden işlem yapabilme imkanını yatırımcılara sunmasıdır.Yatırımcılara burada risk oluşturmadan geçmişe dönük verileri kullanmak yerine canlı piyasadan işlem yapma  olanağı sunar.

     

    Yatırımlarımızda duygularımızdan arınarak geçmiş datalardan da yararlanarak sağlıklı bir sistem oluşturmak adına hazır formülleri birleştirerek kendi sisteminizi dizayn edebilirsiniz. Birçok indikatörün backtest ve optimizasyon sonuçlarını alarak düzenli bir getiri eğrisi elde edebilirsiniz. Bu düzenli getiri eğrinin size sağlayacağı en büyük avantaj zaman tasarrufu olacaktır. 

     

    Osmanlı yatırımın size sunmuş olduğu İdeal data ekranını kullanabilirsiniz.

    Daha detaylı yapacağınız işlemler konusunda Algoritma uzmanlarımız tarafından destek alabilirsiniz.