TradingView'de Sembol İzleme Listeleri Oluşturmak

    • 17.04.2024 / Borsadirekt Yazarı

    TradingView, yatırımcıların finansal piyasaları analiz etmelerine ve takip etmelerine olanak tanıyan popüler bir platformdur. Bu platformda sembol izleme listeleri oluşturmak, yatırımcılar için önemli bir özelliktir. İzleme listeleri, belirli piyasa segmentlerine veya stratejilere odaklanmanıza ve ilgili varlıkları bir arada takip etmenize olanak tanır.

     

    TradingView'de sembol izleme listeleri oluşturmak ve kullanmak oldukça basittir. Öncelikle bir Tradingview hesabınız olmalıdır. Hesabınız yoksa ücretsiz bir hesap oluşturabilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra herhangi bir grafik sayfasına giriş yaptıktan sonra sağ menüde ki "İzleme Listeleri" sekmesine tıklayarak izleme listeleri sayfasına gidin. Halihazırda karşınıza bir sayfa gelecektir. "Yeni Liste" veya "Yeni İzleme Listesi Oluştur" butonuna tıklayarak yeni bir izleme listesi oluşturun. Oluşturduğunuz izleme listesi için bir ad girin. Örneğin, "Teknoloji Şirketleri" veya "Altın Hisseleri" gibi.  Oluşturduğunuz izleme listesine eklemek istediğiniz sembolleri seçerek ekleyebilirsiniz veya arama çubuğunu kullanarak sembolleri bulun ve yanında ki ekleme tuşuyla ekleyebilirsiniz.

     

    Listeye eklediğiniz herhangi bir sembole sağ tıklayarak açılan menüdeki birçok işlevi kullanabilirsiniz. Örneğin seçtiğiniz ‘’kıyasla’’ seçeneğini seçtiğiniz zaman grafik üzerinde ki sembol ile seçtiğiniz sembolü kıyaslayabilirsiniz. ‘Bölüm ekle’ ile izleme listenizin içerisini gruplandırabilirsiniz. Yukarıda ki örnekte "Teknoloji Şirketleri" diye oluşturduğumuz izleme listesi içerisinde ‘’Yeni Halka Arz Olmuş Teknoloji Şirketleri’’ şeklinde gruplandırabilirsiniz.

    İzleme listesi ‘’Gelişmiş Görünüm’’ sekmesinde eklediğimiz sembolleri Tradingview’in hazır verileriyle beraber bazı detayları görebilirsiniz. Örneğin Risk sekmesini seçtiğimiz zaman izleme listemizde ki sembollerin bulunduğu endekse göre betasını ; günlük , haftalık , aylık volatilitesini görebiliyorsunuz. Diğer taraftan Teknikler sekmesinde ise genel itibariyle piyasada kullanılan indikatörlerin değerlerini ve genel olarak durumlarını görebiliyorsunuz.

     

    İzleme listesini bir başka kullanıcı ile paylaşabilmemizin önünde herhangi bir engel yok fakat paylaştığımız bağlantıyı diğer kullanıcının kendi izleme listesi olarak kullanabilmesi için Tradingview de ücretli bir üyeliğe sahip olması gerekmektedir.  (Osmanlı Yatırım aracılığıyla komisyon karşılığı ücretli bir üyeliğe sahip olabilirsiniz.)

    Yazımızı sonuna kadar okuduysanız https://tr.tradingview.com/watchlists/105127188/ linkinden izleme listenize ekleyebilirsiniz.
     

    Osmanlı Yatırım hesabınız ile TradingView platformuna bağlanarak avantajlarımızdan faydalanmak için aşağıdaki linkten kayıt bırakabilirsiniz: https://lp.osmanlimenkul.com.tr/tradingview?utm_source=lpbutton&utm_medium=sm&utm_campaign=tw